Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sergeant survived

21. 6. 2011 11:27
Texas

omlouvám se ,ale chybí Vám tam diskuse.

Texas moc krásy nepobral, to je pravda, ale přechody  pro chodce tam jsou. Aspoň v San Antoniu :-)

0 0
možnosti

o vaše názory nestojíme

10. 5. 2011 19:08
Máte šánci dostat se do týmu úděsu

Češtinu máte stejně zoufalou.

0 0
možnosti

ESKADOMI

10. 5. 2011 17:34
Jina zeme, jiny mrav..

ale jak se nekdo muze stavet k Obrizkam zen  tak lhostejne? Uz jste to nekdo videl? Ja nastesti pouze v televizi. Co devcat na to rocne umira a o nasledcich tech druhych  ani nemluve. 1, souloz je pro zeny a i muze bolestiva tortura. POROD = zenska rodidla se museji nedriv rozparat aby zena mohla privest dite na svet a pak ji znovu zasiji. Zustane tam mala dirka asi jako hrasek. Tou musi projit moc a mesicni menstruace! Jednoduse receno HOROR. To nezmeni zadna nemocnice ani  hygiena. Toto je barbarstvi!

0 0
možnosti

dampfer

10. 5. 2011 18:12
Re: Jina zeme, jiny mrav..

ESKADOMI---- ženská obřízka je uřezání velkých stydkých pysků, tím se podstatně snižuje libido a nevěra postižené dámy, naopak hygiena po vyléčení je jednodušší.

A žena, dá se říci, není tak chtivá aktu, je mírnější.

Je to špatný zvyk, ale má své proč.

0 0
možnosti

dampfer

10. 5. 2011 16:58
Možná

je Afrika rájem, ale proč je na útěku cca 25 milionů afrických mladíků směr rozmařilá Evropa ?????????????????????????????????????????????

0 0
možnosti

Xladi

10. 5. 2011 18:09
Re: Možná

To jsou ti co Afriku nenávidějí a chtějí pryč :-)

0 0
možnosti

opqrs

10. 5. 2011 16:02
láska za hrob

Srovnání lidových etnických zvyků ženské obřízky a pomlázky mě opravdu dostalo. Co by si vybrala autorka, milující Afriku?

0 0
možnosti

SORRY.MUSIM TĚ NAHLASIT

10. 5. 2011 17:19
Re: láska za hrob

lobotomii ;-)

0 0
možnosti

fanaticos

10. 5. 2011 15:15
Milovat?

Já bych dokázal milovat tebe:-)

0 0
možnosti

Kachna2004

10. 5. 2011 14:32
I já Afriku miluju

Já Afriku taky miluju. Nedávno jsme se vrátila z cesty po Botswaně a Zambii. Tábořili jsme přímo v přírodě, ne v žádném oploceném kempu, zvířata byla " na dotek", v noci jsme usínali za řvaní lvů, na záchodě mě v noci vystrašila impala a s opicemi jsem si hrála "na schovávanou"...

K tomu naprosto úžasní a milí lidé, neobyčejně usměvaví a ochotní. Jsou sice někdy až neuvěřitelně chudí (co se týče materiálna), ale mají kolem svých skromných obydlí uklizeno. Nosí sice mnohokrát spravované oblečení, ale mají jej čisté. Prostě si sami sebe váží. To kolikrát neumíme ani my a máme se od nich v tomto ohledu mnoho učit...

Takže se těším, že se jednou do Afriky vrátím :-)...

0 0
možnosti

interstellar wind

10. 5. 2011 14:41
Re: I já Afriku miluju

typicka stupidita zapadnich turistu. Kdyz jsem byl v Africe ja, tak bylo zakazano v noci v Serengetti vubec vystrkovat hlavu ze stanu. Mocit jsme meli do plastovym lahvi, abysme nemuseli ven, protoze kazdou chvili tam hloupe turisty slupli lvi nebo jine selmy. Diky pritomnosti cernych mamb se nedoporucovalo vubec opoustet cesty, nedej boze lozit nekde ve skalach

0 0
možnosti

Amanita phalloides erectus

10. 5. 2011 14:02
***

Mbembe sbírá listy čiroku a palem a vytváří tak základ substrátu k pěstování hub. " Lidé ve vesnici se mi smějí, protože oni celý den leží a já sbírám listy, nevidí, ale jaký z toho mám užitek " říká Mbembe jeden z promile černoušků, kteří se v Africe snaží sami uživit.

0 0
možnosti

UpsideDown

10. 5. 2011 14:35
Re: ***

Spousta lidí žijících v civilizaci zapoměla, že ona civilizace nám nespadla z nebe, ale že jí naši předci po generace budovali tvrdou prací. Dojímají se obrázky "chudáků", co se od rána do večera povalují a když dostanou hlad, jdou se napást do lesa. Tim, že tam oněm "chudákům" posílají léky a peníze na svačinu docílili toho, že populace Afriky za posledních 50 let vzrostla z 200 milionů na miliardu.

Každému, kdo přispívá na "Lékaře bez hranic", "očkování pro černoušky", "léky na malárii pro chudáky v africe" a podobné "humanitární" akce, bych omlátil o hlavu fotky hladových dětí s tím, že je to jeho vina. Planeta země neni nafukovací a nikdo se nemůže množit do nekonečna - obzvlášť tvorové, kteří nic neprodukují a po generace žili tak, že chrápali pod palmou a když jim spadl na hlavu banán, tak ho snědli. Těch banánů neni nekonečno a když se černoušci přemnoží, nezbyde na každého :-P

0 0
možnosti

UpsideDown

10. 5. 2011 13:56
Nějak nechápu tyhle slečny zamilované do černoušků

V subsaharské africe pobývám dlouhodobě díky své práci a romantickou vizi úžasných lidí, co žijí v chatrči a nosí vodu v kyblíku nesdílím.

Znám spoustu bělochů ze Zimbabwe a JAR a ti v chatrčích nežijí a v břiše jim hlady nekručí - vybudovali v tomto krásném, prosluněném koutě světa prosperující zemědělství - vinohrady, ovocné sady, lány pšenice, stáda dobytka. Jídlo mají fantastické a když mě k sobě pozvou na večeři, připadám si jako chudé dítě z české vesnice, co se dostalo na civilizovaný západ. V Zimbabwe přišli o veškerý majetek, přesto neprosili o žádnou humanitární pomoc, nežádali azyl a sociální dávky v Evropě - přesunuli se do jiných afrických zemí a doslova z ničeho vybudovali své prosperující, civilizované farmy tam.

Kdyby tu bylo víc takových lidí a méně těch rozkošných černoušků, z Afriky by se stal ekonomický tygr. :-P

0 0
možnosti

akleen

10. 5. 2011 15:39
Re: Nějak nechápu tyhle slečny zamilované do černoušků

Vidim to uplne stejne, bohuzel naivita lidi viz tento clanek je nezmerna a situace v africe se i diky jim moc lepsit nebude.

0 0
možnosti

Gnar

10. 5. 2011 13:43
Afriku můžete milovat, nebo nenávidět. Já si vybrala to prvn

A ja to druhe.R^

0 0
možnosti

SID09

10. 5. 2011 13:50
Re: Afriku můžete milovat, nebo nenávidět. Já si vybrala to prvn

Ta holčiana je trošku naivní a neví o čem píše. Chce se proslavit psaním, ale neví co by napsala, tak aspoň opisuje od jiných. !!;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2474x
Jsem studující pražská naplavenina. Původně (a snad i jednou konečně) z Krkonoš. Chvilku jsem pracovala a žila v Texasu, pak cestovala po Státech a JV Asii. Teď už zase pobíhám po Praze a občas po horách...